Personvern

Hvem vi er

«Stopp NATO» er en medlemsorganisasjon og en del av en bred nasjonal og internasjonal antikrig- og fredsbevegelse.

Vi ønsker å samle NATO-motstandere for å bli en sterk stemme og bidra til aksjoner og aktiviteter mot NATO. Det må i norsk offentlighet og det norske politiske liv gjenskapes et rom for motstand mot krig og norsk NATO-medlemskap. Noen må bryte den øredøvende tausheten når NATO og Norge ruster seg til krig. Sakens dødelige alvor er grunnen til at vi sier STOPP NATO.

Organisasjonen er medlem av Norges Fredsråd: http://www.norgesfredsrad.no/

Vi er registrert i Brønnøysundregisteret med organisasjonsnummer: 916 967 810.

Stopp NATOs nettsted er https://www.stoppnato.org

Om personopplysninger

Stopp NATO samler selv ikke inn noen personopplysninger knyttet til nettstedet, bortsett fra vanlige opplysninger knyttet til innmelding https://stoppnato.no/tips/innmeldingsskjema/

Men personopplysninger blir ikke bare opprettet av brukernes handlinger på nettstedet. Personopplysninger blir også generert av tekniske prosesser slik som kontaktskjema, kommentarer, informasjonskapsler og innbygging av innhold (som nettkomponenter bl.a. kalt «widgets») fra tredjeparter.

Nettsidene til Stopp NATO er utviklet på en av de mest vanlige tekniske plattformene med bruk av «Wordpress». Derfor samles det inn noen tekniske opplysninger knyttet til oppslag. Det kan også være at noen såkalte «utvidelser» (dette er komponenter som brukes teknisk i innholds og publiseringsverkøyet) samler inn tekniske opplysninger.

WordPress viser hit: https://automattic.com/privacy/

Ulike nettsider må bruke «sikkerhetspakker» for å beskytte sine nettsteder. Det gjør også vi. Slike sikkerhetspakker undersøker bakgrunn rundt bruk av nettstedet for å gi bedre sikkerhet rundt tilgang til nettstedet. Dette gjøres for å sikre at folk som leser nettsidene ikke skal selv bli utsatt for hacking eller bli infisert av datavirus. Dette er relativt vanlig for mange nettsider i dag. Det er ikke lett «å slippe unna» en form for sporing for å gi best mulig sikkerhet rundt bruk av nettstedet. Det er en generell risiko som følger av bruk av internett/WEB – som heller ikke vi/du slipper unna. Vi anbefaler at du benytter de mulighetene som finnes med å bruke individuelle innstillinger (tillatelser) for å ha mest mulig kontroll.

Vi bruker «ReCaptcha» sikkerhetsmodul som er en Google-utviklet sikkerhetsramme. Det betyr at Google-kontrollerte moduler er aktive.

Du vil kanskje se dette bildet i et hjørne på skjermen:

Uansett om du selv er logget på noen Google-konto, samles noe informasjonen inn, med unike identifikatorer som er knyttet til nettleseren, appen eller enheten du bruker. Dette brukes for for å gjøre sikkerhetsmessige vurderinger.

«ReCaptcha»/Google må forholde seg til norsk personvernlovgivning og har sine egne personvernerklæringer og vilkår: https://policies.google.com/privacy, https://policies.google.com/terms

Stopp NATO bruker også såkalt SSL-beskyttelse for å gjøre det tryggere å gå inn på våre nettsider. Det betyr at nettadressen begynner med «https».

Stopp NATO har ikke åpnet for en kommentarfunksjon på selv nettstedet. Dette for å unngå bruk av ev. tredjepart for å kontrollere autoritet/autorisasjon bak mistenkelige kommentarer, og for at ikke folk kan bruke kommentarfelt til å spre datavirus.

Media

Stopp Nato vil håndheve lovpålagte rettigheter i bruk av media (bilder/video) på nettsiden. Bare Stopp NATO har mulighet til å laste opp mediefiler.

Kontaktskjemaer

Vi bruker kontaksskjemaer for å motta tilbakemeldinger eller for at folk skal sende beskjed om medlemskap. Personopplysninger vil ikke bli brukt til «markedsføring» o.l. Stopp NATO lagrer selv ingen personopplysninger, bortsett fra data i forbindelse med innmelding i organisasjonen. Ved innmelding, så må du selv samtidig aktivt si i fra om du vil motta «nyhetsbrev» ved bruk av din epostadresse.

Teknisk så er kontakskjema inkludert på noen nettsider med bruk av «Contactform7». De har egne retningslinjer for personvern: https://contactform7.com/privacy-policy/

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler/nyhetssaker kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.) eller pekere. Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Derfor oppfordrer vi uansett til generell årvåken ved besøk på andre/ulike nettsider.

Analyse

Stopp NATO samler ikke selv inn noe analyseinformasjon. Og som standard deler ikke WordPress noen personopplysninger med andre. WordPress viser hit: https://automattic.com/privacy/

Vår nettsted/domene-leverandør «Pro ISP» kan samle inn noe statistikk for bruk av nettstedet. Dette er data som samles inn automatisk når brukerne kommuniserer med serverne. Dette inkluderer webserverlogger, epostserverlogger, samt andre automatisk genererte serverlogger. Disse loggene kan inneholde tidspunkt, IP-adresser, epostadresser, navn, telefonnummer og HTTP-headere som igjen kan inneholde nettlesertype, forrige besøkte nettadresse og språkinnstillinger.

Nettsider kan (via Pro ISP) bruker informasjonskapsler (cookies), som kan brukes til å identifisere enkeltpersoner. Opplysning om ev bruk finnes her: https://www.proisp.no/cookies/

Pro ISPs egen personvernerklæring: https://www.proisp.no/personvern/

Stopp NATO vil følge lover og regler for personvern!

https://www.datatilsynet.no/

https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-verktoy/lover-og-regler/