Stopp Tyrkias angrep i Nordøst-Syria

Etter at Tyrkia erklærte sitt angrep i Nordøst-Syria, har vestens ledere som vanlig vært ganske passive.

NATOs uttalelse fra generalsekretæren Jens Stoltenberg om at han er «dypt bekymret» er middels talt ganske hul når han også sier at vi «respekterer Tyrkias sikkerhetsinteresser». Faktiske fordømmelser og konkrete konsekvenser er som vanlig ikke et tema ved inngangen til Midtøstens neste storkonflikt.

Det er NATO som angriper

Husk at Tyrkias militære = NATO. Det betyr ikke bare at de er utstyrt med topp moderne våpen, det betyr også at våpnene blir vedlikeholdt av andre Nato-medlemmer.

I media framstilles Tyrkia ofte som «spesiell og useriøs». Men Tyrkia er ikke en «useriøs» stat. Tyrkia er Nato. Det er nettopp fordi Tyrkia er NATO at de slipper unna med tidligere etnisk rensing, sensur, undertrykking av fri presse og tidligere faktisk støtte til ISIS.

Angrepet gir nå et nytt spillerom for ISIS gjenoppståelse.

Viser NATOs sanne ansikt

En mangel på fordømmelse er samtykke. Fraværet av protest, mens NATO-våpen blir brukt til krigføring og etnisk rensing, er en godkjennelse.

Uansett hvilket syn en har på Assad og regimet i Syria, så er Tyrkias angrep et angrep på et annens land territorium. Dette viser også NATOs såkalte forsvar mot nettopp det, bare er tomme ord. NATO er ikke til for å forvare lands og folke uavhengighet. De går ikke av veien for egne invasjoner.

Stopp NATO fordømmer Tyrkias angrep i nordøstre Syria! Vi krever at NATO-landet Tyrkia stanser invasjonen og trekker alle tyrkiske styrker ut av Syria.

Norge må følge Finlands eksempel og stoppe den norske våpeneksporten til Tyrkia. Det gjelder både inngåelse av nye avtaler og planlagte leveranser.

Vi støtter motstand og protester mot Tyrkias angrepskrig i Nordøst Syria

Stopp NATO!

Uttalelse fra Landsstyret i Stopp NATO 10. oktober 2019