Stopp bombingen nå!

Som følge av Israels 75-årige okkupasjons- og apartheidpolitikk har krigen i Palestina igjen eskalert med katastrofale følger for det palestinske folket i Gaza og på Vestbredden. STOPP NATO tar konsekvent avstand fra Israels maktutøvelse og støtter det palestinske folkets kamp for frihet og rettferdighet.

Vi fordømmer alle angrep mot sivile, men vil uansett uttrykke at Israel ikke har noen rett til å forsvare okkupasjon!

Det er en sammenheng mellom endringer på kartet, utvidelsen av bosettingene, fengslingene, tvangen gjennom militær rett, blokaden, bombingene, forurensingen, ydmykelsen og sjekkpunktene. Den israelske offensiven er i tråd med tiårenes lange okkupasjon av palestinske landområder.

Demonstrasjon foran UD 14. oktober. Bildet er tatt av Geir Hem

NATO + Israel er sant

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har uttalt at «Israel står ikke alene» og har advart andre stater fra å blande seg inn i konflikten, underforstått at NATO vil gripe inn hvis så skjer.

NATOs uforbeholdne støtte til Israel er forankret i en formell «partnerskaps»-avtale sammen med tonnevis av penger og våpen fra USA og allierte i årevis. At NATO kaller Israel en likesinnede partner – «like-minded partner» -, sier sitt både om Israels og NATOs brutalitet.

Torsdag 19. oktober sa USAs president Joe Biden i sin tale fra Det hvite hus: «Amerikansk ledelse er det som holder verden sammen. Amerikanske allianser er det som holder oss, Amerika, trygge. Amerikanske verdier er det som gjør oss til en partner som andre nasjoner ønsker å jobbe med.» Dette er rene ord om at det USAs interesser som overordnes internasjonal lov og rett.

USA advarer andre om å blande seg inn, men påberoper seg selv å kunne gjøre det. De er svært aktive både med ny våpenstøtte til Israel (som fra før er verden 5’te største militærmakt) og med beordring av krigskips-gruppene «USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group» og «USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group» til Middelhavet. Disse krigsmonstrene skal operere sammen med utplasseringen av flyvåpenets F-15 og F-16 jagerskvadroner og A-10 angrepsskvadroner.

Dette viser nok en gang at NATOs formål ikke er å kjempe for frihet og demokrati, men å sikre medlemmenes, og først og fremst USAs, politiske og økonomiske interesser.

Medansvar

Regjeringene i USA, EU og deres allierte er medskyldige i de pågående krigsforbrytelsene, humanitære lidelsene og drap på sivile, siden de fullt ut støtter okkupasjonsregimets praksis.

Norge, som NATO-medlem, kan bli enda mer aktiv krigsdeltaker i Midt-Østen. Vi er allerede ’inne’ på Israels side med handel og industrielt- og våpenteknisk samarbeid.

M72 er et rakettvåpen som i dag produseres av Nammo Raufoss AS i Norge, og på Nammos amerikanske fabrikk i Mesa i Arizona. Det er tydelige tegn på at rakettvåpenet er i bruk i Midt-Østen. Kongsberg Gruppen samarbeider også med selskapet Rafael, en del av Israels krigsmaskineri. Norske våpenprodusenter bidrar til okkupasjonen.

Bildet er tatt av hosny salah fra Pixabay

Stopp bombingen nå!

  • Norge må fordømme Israels brutale krigføring og bruke alle midler for å bidra til en umiddelbar våpenhvile!
  • Norge må fordømmer Israels kollektive avstraffelse og drapene på sivile palestinere!
  • Norge må presse på for å sikre tilgang til humanitær hjelp og forsyninger til befolkningen på Gaza!

Fred i Midt-Østen kan ikke oppnås før Israels okkupasjons- og apartheidpolitikk med støtte fra USA, Vest-Europa og NATO opphører.

(Framhevet bildet på topp er tatt av Ben Kerckx fra Pixabay)

Styret i Stopp NATO 24-10-23